Că fericirea-i scumpă…

pixlr_20160402134724802

E atât de scumpă încât n-ai să reușești s-o cumperi cu toți banii din lume. O să poți s-o dai la schimb pe haine de firmă, pantofi stilaţi și vile de lux.

O s-o înlocuiești pentru câteva momente, ore, zile sau ani cu multe sticle de alcool din ăla scump. Din ăla care-și permit doar oamenii ca tine. O să stai până dimineață în clubul de streaptease urmărind cu o dorință arzătoare spectacolul.
La banii pe care-i ai, o s-o ei cu tine în seara asta pe cea care ţi-a bucurat ochii. De data asta, ca să îți bucure și trupul.
Și uite-așa o să te amăgești încă o dată că ești atât de împlinit…
Te scufunzi în muncă și parcă timpul nu îți mai apasă atât de mult pe umeri și nu-l mai vezi când pleacă. Și nu mai observi că te strânge de gât singurătatea.
După ce îți termini programul pleci acasă, faci un duș și te gândești unde s-o apuci. Știi tu prea bine că dacă rămâi singur în ditamai apartamentul, te-ai dus dracu’.
Așa că cauţi o scăpare. În seara asta unde ajungi? Poate la un poker, poate te duci la domnișoara de aseară sau poate o suni pe doamna căsătorită, plictisită și neglijată. Sau mai tipic pentru tine, te îmbeți în ultimul hal la un bar cu muzică bună.
În niciun caz n-ai s-o suni pe fata drăguță care te-ar scoate din sărite doar pentru că cere atenție, respect, liniște și loialitate.
Ce femeie pretențioasă, nu-i așa?
Ce bărbat laș. Savurează paharul ăla, că-i tot ce ai. Ah, și bani.
Asta-i despre el.
S-o vedem pe ea. Cea care are iluzia că fericirea trăiește noaptea în club, cu ăla îmbrăcat în haine de ultima fiţă.
Pe ea o s-o întâlnim umblând pe la saloane de înfrumusețare și toate alea. Că ea nu-și permite să greșească, și-ar pierde ei interesul. Trebuie să fie cea mai frumoasă, cu cele mai atractive forme. Ce importanță mai are faptul că n-are principii morale și are conștiința praf? E plimbată în capitalele cele mai frumoase ale lumii, cu cele mai scumpe mașini. Și cei mai ieftini bărbați. Nu știu dacă-s mai ieftini ca ea.
Nici ea nu o să-i dea atenție băiatului care vede în ea mai mult decât o companie de nevoie, într-o noapte. Sau un weekend.
Nu mai vorbește cu mama ei că a vrut s-o oprească. Și nu i-a înțeles nevoia de-a cuceri topuri. Indiferent despre ce-i vorba.
Și uite-așa, ea, e singură. Spune tuturor cât e de fericită și încearcă să se convingă și pe ea că viața ei are un rost.
El are bani și ea îi primește.
Ei au totul și n-au aproape nimic.
Ei n-au  aproape nimic, că fug de greu, iar fericirea…
Fericirea-i scumpă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s